2018 VGM Bursu için başvurular başladı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü üniversite ile ortaöğretim öğrencilerine burs verecek.Ortaöğretimöğrencilerine 60 Tl, üniversite öğrencilerine ise 250 Tl burs imkanından yararlanmak isteyen öğrenciler için İşin olsa ekibi olarak daha önce duyurduğumuz burs detaylarının ardından burs başvurularının nasıl yapılacağını? Burs başvurularının ne zaman sona ereceğini aktarıyoruz. 

250 TL BURS İMKANI

Üniversite okuyan öğrencilerine burs veren kurumlardan başında gelen ve karşılıksız burs veren kurumlardan bir tanesi olan Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde de geri ödemesiz burs vereceğini duyurdu. 2017/2018 eğitim döneminde 200Tl olan öğrenim bursunda 50 tl daha artış yapıldı.

Aylık ödeme olarak 250 Tl burs imkanından yararlanmak isteyen adaylar 17 Ekim tarihine kadar başvuru yapabilecekleri açıklandı. Bilindiği gibi başvurular 15 Eylül tarihinde alınmaya başlanmıştır. Buna göre Yabancı uyruklu öğrenciler için süre 13 daha uzun olacak ve 30 Ekim tarihine kadar başvuru yapılabilecek. 

Burs başvurusu yaparak kazanan öğrenciler bağlı bulundukları Vakıflar Genel Müdürlüğü il Müdürlüklerinden alabilecekleri öğrenim burslarında Vakıflar Bankası hesaplarına burs yatırılacağından ilgili banka şubelerinden hesap açmaları istenilecek. Buna göre Vakıflar Bankasının bulunması yerlerde Ziraat Banklarında bulunan hesaplara yatırılacak. 

Ortaöğretim öğrencilerine yapılacak olan burslar 60 Tl, üniversite öğrencilerine yapılacak olan ödeme ise 250 tl olacak. Buna göre yabancı öğrencilere ise 500 Tl burs ödemesi yapılacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI;

Vakfılar Genel Müdürlüğü 250 Tl karşılıksız burs imkanından yararlanmak istyenlerin sürekli işte çalışmıyor olmaları, asgari ücret alan veya gelire sahip olan öğrenciler bu burstan yararlanamayacaklar. Diğer başvuru şartları için kılavuzu tıklayın 

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ADIM 1: Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları için aşağıdaki linki yeni tarayıcıdan açmak gerekli olacaktır.

(https://burs.vgm.gov.tr/login.aspx?BasvuruTuru=YO )

ADIM 2: Ekrana gelen sayfa yukarıdaki gibi olacaktır. T.C. Kimlik numarası, Adı, soyadı, baba adı, seri no bilgilerinizi kimliğinde olduğu gibi girilmesi gerekmektedir.

(Kimlik türü alanında eski kimlikler için nüfus cüzdanı, yeni kimlik ile giriş yapacaklar için ise T.C. Kimlik kartı seçilmelidir.)

Ardından kişisel verilerin işlenmesi açıklaması metnini okudum sekmesini işaretlemek ve captcha güvenliğini geçmek giriş yapmak gerekli olacaktır. 

ADIM 3: Sisteme giriş yapılmasının arından ekrana gelen sayfada; nüfus cüzdanı bilgelerinden aile fert sayısı, üniversitede okuyan kardeş bilgileri girilmelidir.

Öğrencinin aile bilgileri kısmındaki ailenin toplam aylık geliri bilgileri girilmeli, okul bilgileri alanında ise okunmakta olan üniversite adı bölüm ve sınıf bilgileri girilmelidir. Son olarak başvuru iletişim bilgileri girilmesinin ardından son adım olan onaylama yapılması gerekmektedir.

ADIM 4: Başvuru onay sayfasından onaylamadan önce ekranda bulunan uyarıları dikkatlice okumak gerekmektedir. Başvuru şartlarına uyan adaylar için onayla ve başvuru butonuna tıklamak ve başvurunuzun tamamlanmasını sağlamanız gerekmektedir. 

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER