Kamu bankalarından düşük faizli konut kredisi açıklanacak! Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamalarda kamu bankalarının sosyal ekonomik destek programları açıklanacağı müjdesini verdi. NTV de yer alan bir habere göre destek paketinin detayları belli oldu. Yeni normalleşme süreci içerisinde, bazı sektörlerin desteklenmesi sağlanacak. Bunlardan bazıları şu şekilde Mobilya, elektronik ürün, bisiklet-motosiklet, çeyizlik eşya sektörü, ev tekstili, beyaz eşya sektöründe düşük maliyetli kredi verilecek.

TURİZM VE KONUT SEKTÖRÜNE YÖNELİK YENİ DESTEK PAKETLERİ;

Ayrıca otomobil alacak olanlar için de yeni kampanyalar açıklanacak. Daha önce açıklanan vadeli faiz oranlarından daha uygun koşullarda olması bekleniyor. Tatil sezonu gelmesi ile birlikte Turizm desteklemesi olarak özel kredi açıklanarak emeklilerin ve çalışanların seyahat ödemeleri karşılanacak. Yeni ev almak isteyen vatandaşlar için de en uygun düşük faizli krediler Vakıfbank, Ziraat Bank, Halkbank tarafından karşılanacak. Ayrıca destek paketlerinde geri ödemesiz dönemde olacak. Geçtiğimiz günlerde Ekonomik kalkınma istikrar programı kapsamında 6 ay ertelemeli düşük faiz oranı ile kredi açıklanmıştı. En düşük 3.000, e yüksek 10.000 TL kredi den; hane halkı geliri 5.000 TL ve altı olanlar yararlanabiliyorlar.

UYGUN FAİZDE KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR;

Düşük konut kredisi veren bankalar hangileri? özel bankalar arasında ING Bank 0.79 dan başlayan   120 ay vadeli,  kredi için herhangi bir şubeye gitme gitmeden internet üzerinden ya da telefon bankacılığı üzerinden başvurulabilecek. 60 ay vadede 100.000, 120  ay vadede 200.000, 120 ay vadede ise 250.000 TL ev kredisi verilebilecek. Katılım Bankası konut Finansbank kar payı 0,79, Alternatif Bank konut kredisi 0,89, VakıfBank kredisi 0 79 Yapı Kredi konut kredisi 0,89 olarak açıklandı. Konut kredileri bankalara göre farklılık gösteriyor ev alacak vatandaşların konut kredisi almadan önce banka şubelerine uğrayarak faiz oranlarını ödeme seçeneklerine göre hesaplama yapabilirler.