3 milyonu aşkın çalışana ödenecek olan kısa çalışma ödemesi başvuruları devam ediyor. Kısa çalışmadan yararlanamayacak olan ve ücretsiz izine çıkarılanlar için ücretsiz izin ödemesi yapılacak. Buna dair bildirim ve başvuruları da işverenler yapacaklar.

Ücretsiz izin desteği ödemesi olarak, başvurular başladı. Başvurular SGK üzerinde ücretsiz izin modülüne Kovıd-19 ücretsiz izinlerini bildirerek, bildiren işverenlere günlük 39,40 TL bir ödeme yapılacak.

Ekonomik İstikrar Kalkanı programı kapsamında sosyal güvenlik ve çalışma hayatı ile çalışma hayatındaki maddi destekler devam ediyor. Aile Bakanlığı 2.1 milyon haneye Bin Tl ödeme yapıldı. 2.3 milyon haneye ise vakıflardan yardım alanları kapsayacak şekilde ödemeler devam ediyor. 3. faz ödemelerinde ise başvurular başladı. T.C. kimlik numarasının son hanesine göre başvurular bu hafta sonu tamamlanacak.

İNTERNETİ YADA E-DEVLET ŞİFRESİ OLMAYANLAR;

İnterneti olmayan ya da e-devleti olmayanlar için Bin TL yardım başvurularının 1003 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat edilerek ailelere destek olmaya devam edilecek. Hanede sadece bir kişinin başvuru yapması yeterli olacak. Olası durumlarda interneti olmayan ya da kullanmasını bilmeyenler için sosyal yardımlaşma vakıflarında başvuru için yardım edileceği ifade edildi.

3. FAZ ÖDEMELERİ;

Başvuruların tamamlanmasının ardından şuanda sisteme 800 bini aşkın başvuru yapıldığı ifade edildi. Başvuru yapamayacak olanlar arasında kamu işçiler, memurlar, sgk'dan geliri aylığı ve maaş alanlar, işsizlik ödeneğinden ve işkur kısa çalışma ödeneğinden yararlanacaklar 3. faz ödemelerinden faydalanamayacaklar. Dönemsel muhtaçlık kriterlerine sahip olup olmadıkları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından  belirlenecek.

ŞARTLI EĞİTİM PROGRAMI YARDIMI; Şartlı eğitim yardımlarında 3 milyonu aşkın yarım yüzde 10 ile yüzde 20 arasında ödemelerde artış gerçekleştirildi.

ASKER AİLESİ VE YAKINLARINA;  275 TL olan ödeme 400 TL oldu. Asker çocuklarına ise 100 Tl olan ödeme 150 Tl olarak açıklandı.