Türkiye'nin her sene çeyreklere göre büyüme oranları yapılan araştırmalar doğrultusunda Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanmaktadır. TÜİK tarafından üçüncü çeyrek için büyüme oranlarının açıklanması, sektörlere göre durumu paylaşması beklenirken sonunda açıklama yapıldı. İşte sektörlere göre veriler, büyüme oranlarının yönleri.

TÜİK Resmi verileri Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından yapılan resmi açıklama ile "GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2020 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; finans ve sigorta faaliyetleri %41,1, bilgi ve iletişim faaliyetleri %15,0, sanayi %8,0, inşaat %6,4, tarım %6,2, diğer hizmetler faaliyetleri %6,0, gayrimenkul faaliyetleri %2,8, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri %2,4 ile hizmetler %0,8 arttı. Mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri %4,5 azaldı." ifadeleri kullanıldı.

Yüzde 6,7'lik Büyüme Var

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından paylaşılan verilerde bilindiği üzere en dikkat çekilen nokta gayrisafi yurt içi hasıla verileri olmaktadır. 2020 yılının üçüncü çeyreği verilerine bakıldığında Türkiye'nin gayrisafi yurt içi hasıla da yüzde 6,7'lik büyüme kat ettiği görülüyor. Tablo TÜİK tarafından paylaşılmış olup veriler pandemi sürecine göre oldukça olumlu şekilde ilerlemektedir.