Asgari ücret tespit komisyonundan çıkan asgari ücret kararı kamuoyu gündemine yansıdı. Yapılan açıklamalarda asgari ücretin 2 bin 20 TL olduğu duyuruldu ve bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da müjdeli haberleri paylaşmış ve asgari ücretin vergilerinin devlet tarafından karşılacağına yer vermişti. Açıklamasında elektrik ve doğalgaza da % 10 indirim yapıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin hedeflerine ilerlemesi konusunda önemli ve büyük adımlar atıldığını aktardı. Asgari ücret konusundaki bu açıklamaların öncesinde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından da açıklamalar gerçekleştirildi.

Ergün Atalay' dan asgari ücret konusunda açıklama geldi

Komisyon toplantısının ardından açıklama yapan Ergün Atalay, asgari ücret için ortak karara bağlanan tutarın mükemmel bir tutar olmadığını ancak kabul edilebilir bir tutar olduğunu aktararak; hayırlı olması temennilerinde bulundu. Açıklamasında " Sayın Bakanım Değerli komisyon üyeleri, değerli basın mensupları, 98 gün önce asgari ücreti 2 bin liraya çekelim dedim. Aradan 98 gün geçti, Türk iş yönetimi burada ilk defa komisyon dışında. Dün akşam sn. bakanımızla gece 2den bu yana görüşmeler devam ediyor. Bizim 2 bin liranın üzerinde hedefimiz vardı. Bu ücret mükemmel bir ücret değil, ama kabul edilebilir bir ücret. " ifadelerine yer verdi.

Asgari ücretli vatandaşlar tutarı yetersiz buldu

Sosyal medya platformlarında asgari ücrete yönelik bu tutar vatandaşlar tarafından yetersiz bulundu. Enflasyon oranlarının artışına ve satın alma güçlüğüne dikkat çeken vatandaşlar sosyal medya platformlarında çok sayıda asgari ücretle alakalı paylaşımlar gerçekleştirdiler. Sizler de yorumlar kısmından asgari ücretin yeni tutarına yönelik düşüncelerinizi bizlere aktarabilir, sesinizi gündeme taşıyabilirsiniz.