TÜRK-İŞ tarafından Nisan ayını kapsayan bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada açlık ve yoksulluk sınırı gibi veriler belirlendi. Yapılan araştırma neticesinde elde edilen verilere göre açlık sınırı bir ay içerisinde 93 TL arttı ve 2 bin 107 TL oldu. Yoksulluk sınırı ise 6 bin 863 TL olarak beyan edildi.

Açlık ve yoksulluk sınırları geçtiğimiz ay içerisinde sırasıyla 2 bin 14 TL ve 6 bin 560 TL olarak bildirilmişti. TÜRK-İŞ tarafından yapılan açıklamaya göre mutfak enflasyonu aylık % 4.61 oldu. Özellikle ekmek, et ve beyaz et için yapılan son zamların ardından mutfak harcamalarında ciddi bir artış gözlendi.

Açlık Sınırı Nedir?

Açlık sınırı sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilme için aylık sadece yemek için yapılması gereken harcamayı ifade etmektedir. Yani 2 bin 107 TL'nin sadece yemeğe harcanması halinde yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenilebilir denilmektedir. 

Yoksulluk sınırı ise gıdaya ek olarak giyim, kira, elektrik, su, ulaşım vb. temel harcamaların da dahil edilmesiyle yapılması gereken harcamaların yapılabilmesi adına kazanılması gereken tutarı ifade etmektedir.