Turizme Büyük Yatırım

16 ilde yapılacak yaklaşık 10 bin yatak kapasiteli oteller için 360 milyon lira civarında yatırım yapılacağı açıklandı. Turizmde kapasitenin arttırılması Türkiye’de cari açığının arttırılmasında büyük önem taşıyor. Devlet tarafından da teşvik edilecek yatırımlar ile Şubat ayında 16 ilde 31 otel yatırımı desteklenecek. Şubat ayının verilerini açıklayan Ekonomi Bakanlığı, turizme olan teşvik destekleri ile dikkat çekti. Ülkenin turizm potansiyelini artırmak ve konaklama ihtiyacını yüksek standartlarda karşılamak amacıyla planlanan yatırımlar destek kapsamında değerlendirildi. Teşvik kapsamında çok sayıda otel için destek verilmesi kararlaştırıldı.

16 ile yayılan oteller Antalya, Bursa, İzmir, Aydın, Giresun, Hatay, Malatya, Çanakkale, Konya, İstanbul, Ankara, Erzurum, Manisa, Amasya, Nevşehir ve Konya’da faaliyete gösterecek. Dünyanın sayılı şehirlerinden olan İstanbul Turizmde de desteklenecek şehirler arasında ilk sırada yer alıyor. 5 yeni otel yapımı teşviklerle desteklenecek. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya ise listenin ikinci sırasında yer aldı. Teşviklerden Antalya’da 4 otel projesi yararlanacak. Antalya'da yeni inşa edilecek otelin sabit yatırım tutarı yaklaşık 76,5 milyon lira olarak belirlendi. Söz konusu otel 4 yıldızlı ve 1190 yatak kapasiteli olarak planlandı. Toplamda 10 bin yatak kapasiteli oteller için 360 milyon lira civarında yatırım yapılması planlanıyor. 280 bin kişi de bu otel projelerinde iş imkanı bulabilecek.

 

Yapılacak olan bu projelerle turizm gelirinin arttırılması ve cari açığın buradan kapatılması hedefleniyor. Otel projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalara ise hemen başlanacak ve 2016 yazı için otellerin faaliyete geçirilmesi için çalışmalar hızlanacak. Turizmin kalbi devlet teşviki ile Türkiye’de atacak. 

Editör: TE Bilisim