Ticaret Bakanlığı ücretli maske satış tavan fiyatlarını açıkladı. Yeni bir açıklama TÜDEF'ten geldi. Tüketici Derneği "Maske Fiyatı En Fazla 50 Kuruş Olmalıdır!" dedi.

Ptt ve eczanelerden ücretsiz maske dağıtımları devam ediyor. Başkan Erdoğan geçtiğimiz günlerde herkesin maskeye erişilebilirliğinin artması için marketlerde medikal satış yerlerinde ve eczanelerde ücretli maske tavan fiyatı açıklandı.

ECZACI ODASI 1 TL AZ

İlk olarak İstanbul'da satışı başlanan maskenin fiyatı 1 Tl olarak açıklandı. Bu fiyatın üstünde satış yapan yerler Ticaret Bakanlığına şikayet edilebilecek. Diğer yandan İstanbul Eczacılar Odası pandemi süreci öncesi 80 kuruştan geliş fiyatının olduğunu ve 1 Tl fiyatın olduğunu ifade etti. Bir açıklamada Tüketici Dernekleri Federasyonundan geldi.

TÜDEF FİYAT 50 KURUŞ OLMALI!

Tüketici Derneği Federasyonu TÜDEF Başkan vekili Sinan Vargı yaptığı açıklamada tavan fiyatın çok olduğunu ifade etti. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların aylık maske masrafı 300 Tl yi bulduğunu ifade etti. Maskenin tanesinin maliyetini 18 kuruş odluğunu ve 5 kat fiyattan satışının geçim darlığı olan vatandaşları zor durumda düşüreceğini ifade ederek. Açlık sınırı ve yoksulluk sınırı hesaplanmasında maskenin de dahil edilmesi gerektiği ifade etti.