Koronavirüs ekonomiye etkilerinden dolayı geçtiğimiz günlerde Bankalar kredi ücret ödemelerini faiz ana para ve diğer ödemelerini haziran ayına kadar ertelediğini duyurdu.

Yeni bir açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi. TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığına) Halkbank yada Ziraat bankası üzerinden TOKİ taksidi ödeyecekleri yakından ilgilendiren açıklamada, taksitlerin ne kadar süre ile ertelendiğini duyurdu.

MART TAKSİTLERİ ERTELENDİ Mİ?

Bakan Kurum'un açıklamasında Nisan ile Mayıs ayı taksitlerinde bir erteleme söz konusu olduğu anlaşılmaktadır. Mart ayının sonuna geldiğimiz için Mart taksitinde bir erteleme söz konusu olmadığı anlaşılmaktadır. Resmi açıklamanın tamamı şu şekilde oldu. "Koronavirüs tedbirleri kapsamında TOKİ ve Emlak Konut'tan ev alan vatandaşlarımızın bu süreçte mağdur olmamaları için nisan ve mayıs ayı konut taksitlerini erteliyoruz."

TOKİ taksidi bulunan vatandaşlar Haziran ayında Nisan ve Mayıs ayı taksitlerini tamamının alınıp alınmayacağını, ertelemeler için bir başvuru gerekiyor mu? Taksit ertelemede faiz olacak mı?Bu konularda sorular yöneltmekteler. Bu konularda da açıklama olduğunda aaktarmaya devam edeceğiz.

Diğer müjdeli haberlerde Belediye ve Hazine bağlı taşınmazlardan kiracılı olanlar ageldi. Sözleşmeler uzatılacak. Kira borçları ertelenecek. Kira talep edilmeyecek.