Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen 50 bin sosyal konut projesine ön başvurular alınıyor. Talep toplama aşamaları yürütülen 50 bin sosyal konut projesinde, vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olma imkanı buluyorlar. Ayda 388 TL taksit tutarlarıyla ev sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli vatandaşlar, akın akın başvurularını yapıyorlar. TOKİ 50 bin sosyal konut projesine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, bankaların sağladığı düşük faizli konut kredisi imkanında da yararlanarak bu başvurularını gerçekleştiriyorlar.

TOKİ' nin 50 bin sosyal konutlu bu projesi 67 ayrı ilde farklı konut sayılarında gerçekleştiriliyor ve farklı vade tutarları ve miktarları üzerinden konutların inşa sürecine yapılacak ihalelerin ardından geçilecek. Peki TOKİ 50 bin sosyal konut projesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını nereye nasıl yapacaklar? İşte merak edilen soruların yanıtları...

TOKİ BAŞVURULARI NEREYE NASIL YAPILIYOR?

TOKİ sosyal konut projesinden yararlanmak ve başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, başvurularını bankalara yapıyorlar. Bankalarda kendilerinden istenen belgeler, ön teminat bedellerinin ödenmesi halinde başvurular alınıyor ve başvuruların ardından süreç tamamlanmış oluyor. Ön peşinat ödemeleri her konut türü ve şehir için farklılık gösteriyor. Bu noktada peşinatı ödemek isteyen kişiler, bankaların düşük faizli konut kredilerinden de yararlanabilirler. Özellikle kamu bankalarından da bu kredileri çok uygun tutarlardan kullanabilir, peşinat olarak TOKİ sosyal konut projesine yatırabilirler.

TOKİ BORCUNU KAPATMAK İSTEYENLERE DE MÜJDELİ HABER

Bakan tarafından duyurulan müjdeli haberde, toki borcunu kapatmak isteyen vatandaşlara yüzde 22 oranında indirim sağlanıyor. Vatandaşların borçlarını kapatmaları için iyi bir fırsat olarak değerlendiriliyor.