Ülkemizde her hafta sıklıkla Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT konusu gündeme gelmeye devam ediyor. EYT'lilerin isteği yaşı beklemeden emekli olabilmek ancak bu konu hakkında bir çalışma olmadığından dolayı EYT'liler umutlu bekleyiş gerçekleştirememektedir. TESK tarafından bugün dikkat çeken bir açıklama yapıldı ve pek çok kişi EYT'lilerin sağlık sigortası primi ödediği hususu hakkında bilgilendirildi.

EYT GSS ÖDEMESİN DUYURUSU

TESK tarafından yapılan açıklama da Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'de pek çok kişi yaşının büyük olması veya sağlık sorunları nedeni ile çalışamadığı, bu süreçte sağlık sorunları için hastanelerin yolunu tuttuğu ancak prim gününün dolmasına rağmen sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmak için genel sağlık sigortası primi ödediği belirtildi. 

TESK yaptığı açıklamasında Emeklilikte Yaşa Takılanların emekli olabilmek için asgari prim günlerini doldurduğu fakat buna rağmen halen sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için her ay genel sağlık sigortası GSS ödemesi yaptığını vurguladı. Buna göre TESK, Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'lilerin sağlık hizmetlerinden tıpkı emekliler gibi ücretsiz bir şekilde yararlanmasını istiyor. Pek çok EYT'linin yaşının ilerlemesi, sağlık sorunlarının ortaya çıkmasından dolayı çalışamaz hale geldiği ve buna rağmen halen sağlık hizmetlerinden yararlanmak için genel sağlık sigortası ücreti ödeyerek aylık maddi gelirinin oldukça darlaştığının altı çizildi.