Hazine ve Maliye Bakanlığı Ekonomik İstikrar Kalkanı programı kapsamında temel ihtiyaçlarını gidermek isteyen; elektrik faturası, doğalgaz faturası, kira ödemelerinde önemli bir destek sağlaması amacı ile kamu bankaları aracılığı ile düşük faizli kredi vereceklerini aktardı.

KREDİLER 3 BİN TL ONAYLANDI;

6 ay geri ödemesiz temel ihtiyaç kredisi kredi tutarlarında 10 Bin TL, 7500 Tl ve 5 Bin Tl olarak 3 farklı seçenek sunuldu. Toplam vadesi 36 ay olan bu kredilerde 30 ay taksit ödemesi yapılacak. Vakıflar Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankasına tarafından yapılan kredi başvuruları sonuçlar bir çok kişiye sonuçlanmaya başlanırken, bazı vatandaşların kredi başvuruları 3 Bin Tl olarak onaylandı.

HALK, VAKIF BANK ZİRAAT KREDİ BAŞVURU SONUCUNU ÖĞRENMEK;

Bankalar kredi başvurularının değerlendirmelerini SM olarak göndermekteler. Başvurunun hangi aşamada olduğunu öğrenmek için oluşturulan sayfadan sorgulama yapabilirsiniz.

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/basvurular/bireysel-kredi-basvurulari/ihtiyac-destek-kredisi-kullandirim

Vakıfbank Bireysel kredi başvurularına ait sorgulama ekranına erişmek için https://subesizbankacilik.vakifbank.com.tr/bireyselkredibasvuru/Subesiz2/KrediBasvuruSorgulama.aspx

Halkbank diğer banaklar gibi daha önce yapılan başvurulan sonuçları için sonuç sayfası bulunuyor. Bunun yerine 0 850 222 0 400 Halkbank Dialog iletişim numarasından kredi başvuru durumunuzu öğrenebilirsiniz.