İstanbul Büyükşehir Başkanlığından sağlıkçılar için müjdeli haber geldi. Sağlık çalışanları için toplu taşıma ücretsiz olacak. İSPARK ücretsiz olarak kullanılabilecek. Borcu bulunanların suyu kesilen 50 bin hane ve işyerinin suyu açılacak, abonman kartlarını kullanım süreleri 30 Nisana kadar uzatıldı. 30 bin üniversiteliye 3200 Tl burs verilecek.

TBMM'DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AÇIKLAMALAR

Manisa Milletvekili Özgür Özel, açıklanan ekonomik pakette sağlık çalışanlarına yönelik maddeler olmamasını eleştirdi.  Ak parti milletvekili Ak parti Grup başkan vekili Cahit Özkan sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşulları ile ilgili iyileştirme gayreti içinde olmalıyız açıklamasını yaptı. İyi parti grup başkan vekili Musavvat Dervişoğlu’da sağlıkçılara teşekkürlerini sundu tüm sağlıkçıların sorunlarının düzeltilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Mhp grup başkanvekili Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Koronavirüs salgını nedeniyle var gücü ile çalışan sağlık çalışanları ile sınır bölgesinde İdlip’te,  görev yapan askeri personellerin sorunların giderilmesi için çalışılmasını istedi.

Dünya ülkelerinde de Koronavirüs ile mücadele devam ederken sağlıkçılara yönelik olarak destekler sürüyor. Bunlardan bir tanesi İngiltere’den geldi. Manchesterde bulunan 176 yataklı otelin sağlık çalışanlarına tahsis edilecek. Hiç bir ücret ödemeden otelde kalabilecekleri ifade edildi. Otel normal şekilde işletilmeye devam ettiği de aktarıldı. Ronaldo’nun otellerini hastane çevireceği iddiası da yalanlandı.

İŞİN OLSA