Toplu İş Sözleşmesi gereği taşeron şirketlerinde görev yapmakta iken 4-D sürekli işçi kadrosuna  geçen işçiler Ekim ayında ikramiye ödemeleri alacaklar.

2019 yılı Nisana yılında gerçekleştirilen ikramiye ödemelerini alan 4-D sürekli işçi statüsündeki işçiler için yeni bir müjde daha geldi. Buna göre diğer taksitler için bu ay içerisinde hesaplarına maaşları oranında 5 günlük ilave ikramiyelerin ödemeleri gerçekleştirilecek.

5 GÜNLÜK İKRAMİYE ÖDEMESİ DİĞER TAKSİTLERİ NE ZAMAN?

2019 yılı son ikramiye ödemeleri ise Aralık ayında (13 Aralık 2019) gerçekleştirilecek. İşçilerden yapılacak kesintiler ise şimdiden işçileri düşündürmeye başladı. Buna göre gelir vergisi kesintisi yüzde yirmi oranında yapılıyor. Damga vergisi yanı sıra diğer kesintilerde yüzde on beş oranında sigorta primi kesintisi gerçekleştiriliyor.

EKİM AYINDA NE KADAR İKRAMİYE ÖDENECEK?

Brüt maaşlarını asgari ücret düzeyinde olan işçiler için 5 günlük ikramiye oranı 286 Tl olacak. Diğer yandan 4 Bin 500 Tl maaş alan işçiler için ise ikramiye tutarı 504 Tl olması bekleniyor. 4 D sürekli işçi kadrosunda çalışan işçilerin ikramiye ödemeleri maaşları oranında olacak. Daha sonra ise hesaplamaların yapılarak personellerin hesaplarına yatırılması bekleniyor. Diğer yandan geçtiğimiz aylarda işçilerin eğitimlerine devam eden öğrencileri için 100 Tl ile 140 Tl arasında bir ödeme gerçekleşti. Eğitim yardımlarının tamamlanmasının ardından ilave ikramiye taksit ödemesi gerçekleştirilecek. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim