Tanzim satış uygulaması getirilerek, ekonomideki zorlu süğrecin geride bırakılması için önemli bir adımın atılacağı bilgisi verilmişti. Vatandaşların marketlerde çok yüksek fiyatlardan şikayetçi olduğu sebze ve meyveler için tanzim satış noktaları kurulacağı, belediyelerin vatandaşlara bu ürünleri uygun fiyatlardan sunacağı söylenmişti. Uzun süren tartışmaların ardından tanzim satış uygulaması hayata geçirildi ve belirli limitler altında vatandaşlar ucuz sebze ve meyvelerle buluştular. Tanzim satış uygulamasında vatandaşlar her sebze veya meyveden 3 kiloya kadar alabiliyorlar. Üstelik bu uygulama yalnızca tanzim satış noktalarında değil e-PTT tanzim satış üzerinde de aynı şekilde uygulanıyor. Vatandaşlar bu kilo limitleri ışığında evlerinin mutfak alışverişlerini hem tanzim satış noktalarından, hem de online olarak e-PTT AVM üzerinden de gerçekleştirebiliyorlar.

TANZİM SATIŞ UYGULAMASI

Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklamalarla birlikte, tanzim satış noktaları dışında zincir mağazalarda da mal tedariklerinin uygulanacağı ve Tarım Kredi Kooperatifleri desteğiyle büyük marketlerde de bu fiyatlardan sebze ve meyvelerin satılacağına yer verildi. Şubat ayında devreye giren tanzim satış uygulaması İstanbul' da 50 noktayla, Ankara' da ise 15 farklı alanda uygulamaya geçirilmişti. Sebze ve meyve fiyatlarının düşürülmesine yönelik bu hamle, tanzim satış noktalarında kuyrukların oluşmasına neden olmuştu. Hükümet tanzim satış noktalarındaki kuyruklar için varlık kuyruğu açıklaması yapmıştı. 

Tanzim satış uygulamasının perakende market zincirlerine genişletilmesiyle birlikte fiyatlarda yaşanacak değişikliklere ve diğer mağazalardaki duruma heyecanlı bekleyiş sürüyor. Önümüzdeki günlerde tüm marketlerde bu fiyatların düşeceği öngörülüyor.