SGK, Emekli Sandığı ve Bağkur’dan emekli olan vatandaşların gözü kulağı 2020 yılı ikinci altı aylık maaş zammında. Buna göre emeklilere yılda iki kez gerçekleşen maaş zamlarına enflasyon farkları da eklenecek.

MAAŞ ZAMALARI;

Ocak ayında yüzde 4.4 oranında maaş farkları oluştu. 12 milyon emekli için Temmuz ayı maaş zammı haricinde enflasyon farkı henüz belli değil. 3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan veriler sonrasında enflasyon farkları açıklanacak.

Ocak Şubat ve Mart verilerine göre enflasyon yüzde 2,28 arttı. Nisan, Mayıs ve Haziran Enflasyon oranlarına göre yüzde 4 üzerine olursa aşan miktar kadar zam alacaklar.

Geçtiğimiz günlerde Koronavirüs’ün ekonomiye olan etkilerine yönelik olarak açıklanan ekonomik paket içerisinde emeklilere de bazı müjdeler verilmişti. Buna göre en düşük emekli maaşının 1500 Tl olacağı ifade edildi. Diğer bir müjde ise ramazan ve kurban bayramı ikramiyesi için ödemeler tamamlandı. Bin TL bayram ikramiyesi Kurban Bayramı öncesinde de ödenecek.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖENECEK?

Diğer yandan SSK emeklilerin tahsis numaralarına göre 17 Nisan itibari ile emekli maaşı ödemeleri başladı. Tahsis numarasına göre 9; 17’sinde 7 olan 1’inde ve buğu 5 numara için ödeme yapıldı. Pazartesi günü 3, Salı günü 1 numara, Çarşamba günü ise 8 numara için, Perşembe günü 6 numara için ödeme yapılacak. 25 Nisan tarihinde ödemeler tamamlanacak. Bağkur emeklisi için 25 Nisan ile 28 Nisan tarihlerinde hesaplara ödemeler yapılacak.