Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bireylerin sosyal medyada geçirdikleri zaman giderek artıyor. Hem sosyalleşme hem de paylaşım yapma amacı ile tercih edilen sosyal medya platformları ise bu amaçların yanı sıra para kazanmak amacı ile de kullanılabiliyor. Özellikle günümüzün en çok tercih edilen sosyal medya platformu Instagram üzerinden artık birçok kişi para kazanabilmekte olup merak edenler için ilgili detaylar ve diğer bilgiler şu şekildedir.

Instagram’dan Nasıl Para Kazanılır?

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından olan Instagram üzerinden para kazanmak isteyenler için direkt bir para kazanma yolu bulunmamakta olup platformun en güçlü yanı da olması sebebi ile beğeni (like) aracılığı ile bu mümkün olabilmektedir. Beğeniler sayesinde kişilerin profilleri dikkat çekmekte ve bu sayede de sponsorluk veya ürün tanıtımı gibi anlaşmaları gibi para kazandırıcı durumlar söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda bireysel hesapların yanı sıra işletme hesabı açarak da marka ya da işletme tanıtımı yapmak ve daha fazla hedef kitlesine hitap etmek yoluyla para kazanılabilmektedir.

Sponsorluk ve Beğeni

Instagram üzerinden beğeni yoluyla, sponsorluk ve anlaşma yolu ile para kazanmak için genel itibari ile belirli bir takipçi ve beğeni sayısına ulaşılması gerekmektedir. Buna göre genel itibari ile en az bin takipçisi olanların bin TL civarında, 700 bin gibi büyük bit kitleye sahip olanların ise 7 bin TL’ye kadar para kazandıkları görülmektedir. Bireyler, başta makyaj, yemek, seyahat ve giyim gibi özel alanlarda özgün paylaşımlar yaparak kendi hedef kitlelerini oluşturabilir.

Ürün Satışı

Insıtagram üzerinden herhangi bir sanal mağaza ya da web sitesi açmadan, ürün tanıtımı yapmak, el emeği ya da üretilen ürünleri bir aracı ücret ödemeden satmak da mümkündür. Özellikle bu ürünlerin birçok kişiye ulaşabilmesi de muhtemeldir.