Asgari ücretin belirlenmesi noktasında çeşitli pazarlıklar, fiyat talepleri gündeme gelmeye devam ederken; Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da önemli bir açıklama yapıldı. Partisi adına söz alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, asgari ücret konusunda belediyelerde düzenlemelerin yapılacağını ve asgari ücretin 2.200 TL olarak belirleneceğini aktardı.

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından hala çalışmalar yürütülürken, CHP lideri Kılıçdaroğlu partisine bağlı belediyelerin asgari ücretli çalışanlarına, 2.200 TL asgari ücret ödemesi yapılacağını aktardı. Konuşmasında CHP' de bulunmayan ancak yerel seçimler sonrası CHP yönetimine geçecek belediyeler için de aynı düzenlemelerin uygulanacağını ifade ederek, kimseyi işten çıkarmayacaklarını, ekmeğinden etmeyeceklerini ve asgari ücretin 2.200 TL olarak ödenmesini sağlayacaklarını aktardı. Açıklamasında asgari ücretin belirtilen tutardan ödenmesi noktasında teminatın da kendisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, hükümetin daha önce asgari ücret için uyguladığı politikalara da değindi.

Asgari ücret CHP belediyelerinde 2.200 TL oldu

CHP belediyelerinde asgari ücretin yeni tutarının net 2.200 TL olduğunu aktaran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni CHP yönetimine geçecek belediyelerde de bu durumun korunacağını vurgulayarak " Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğu tüm belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak, daha önce bunlar düşük rakam göstermişlerdi biz 1500 TL olacak demiştik ve 1500 TL olmuştu. Bizim belediyeler ve kazanacağımız belediyelerde asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak birinci önceliğimiz bu, bize ait olmayan ama kazanacağımız belediyelerde kimsenin işine son vermeyecek, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız, çalıştığı sürece tüm işçilerimizin arkasında olacak. Biz asgari ücreti net 2 bin 200 TL yapacağız, yeni belediyeler aldığımız zaman da o belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak, bunun garantisi benim. " ifadelerine yer verdi.

Siz ne düşünüyorsunuz?

CHP lideri Kılıçdaroğlu' nun açıklamalarından sonra gündeme gelen asgari ücret tartışmaları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? CHP tarafından uygulanacak bu kararı doğru ve yeterli buluyor musunuz? Sizce asgari ücret ne kadar olmalı? Yorumlar kısmından bizlere düşüncelerinizi aktarabilir, sesinizi gündeme taşıyabilirsiniz...