Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücretteki düzenlemeye ilişkin çok sayıda gelişmeyi sizlere anlık olarak ulaştırmaya çalışmıştık. Yaptığımız haberlerde, asgari ücretin komisyona gönderilmesi, sendikalar tarafından yapılan açıklamalar, hükümet yetkilileri ve gündemin diğer önemli isimleri tarafından gerçekleştirilen tüm bilgilendirmelere haberimizde yer vermeye çalıştık. Konuya yönelik yaptığımız son asgari ücret artışı haberimizde, asgari ücretin 2018 yılında 2000 TL seviyesine çekilmesi, 2019 yılı içinde uygulanacak % 25 oranındaki bir zamla birlikte 2500 TL dolaylarına getirilmesi yönündeki pazarlıkları aktarmıştık.

Sendikalar 2000 TL' yi 2018 bitmeden istedi

Asgari ücretin yeniden düzenlenmesiyle alakalı olarak sendikalar, vatandaşların yaşam güçlüğü çektiğini, asgari ücretlilerin ciddi ekonomik problemlerle boğuştuğunu ve bunlardan dolayı ciddi manada bir çözüme ihtiyaç duyulduğundan bahsettiler. Yapılan açıklamalar dahilinde hem sendikalar hem de asgari ücretliler 2018 yılı bitmeden asgari ücretin 2000 TL olarak belirlenmesi gerektiğini, 2019 enflasyon oranlarının da Ocak ayı itibariyle yansıtılarak asgari ücretin son halinin 2500 TL dolaylarında kalması gerektiğini söylediler. Konuya yönelik süreç normal seyrinde ilerlerken, bir son dakika gelişmesiyle milyonlarca kişiyi üzen açıklama gündeme yansıdı.

Türk-İş genel başkanı Bakan Selçuk ile görüştü

Asgari ücretin düzenlenmesiyle alakalı olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir araya geldiler. Konuya yönelik düşüncelerini ve isteklerini aktaran Atalay, Bakan Selçuk tarafından verilen yanıtı kamuoyuna aktardı. Bakan tarafından yapılan açıklamada şuan için böyle bir teklife yer olmadığı, imkanının bulunmadığı yönünde ifadelerin kullanıldığını aktardı. Bakan Zümrüt Selçuk açıklamasında " Hukuken bunu toplama imkanı yok. Hukuken toplasak da bu Ocak ayında yürürlüğe girecek. " ifadelerini kullandı.

Sizce asgari ücret ne kadar olmalı?

Gündemdeki asgari ücret tartışmaları hakkında sizlerin düşünceleri neler? Asgari ücretin, bir işçinin yaşam standartlarını sağladığını, geçimini zorlanmadan yürütebilmesine olanak sağladığını düşünüyor musunuz? Yorum alanından bizlere fikir, öneri ve düşüncelerinizi ulaştırabilirsiniz...