Uzunca sürelerdir çözülmeyi bekleyen emeklilikte yaşa takılanlar konusuna yönelik yeni bir açıklama ve teklif de CHP vekili Candan Yüceer tarafından gerçekleştirildi. TBMM' de yaptığı konuşmasında son dakika önemli eyt açıklamalarına yer veren vekil; EYT mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamasında " 2016 yılında da konuya ilişkin bir teklif sunmuştum o zaman da belirttiğim gibi bu kesim ne çalışabilmekte ne de iş bulabilmektedir. Devlet emekli etmek için çok genç, işverenler iş vermek için çok yaşlı buluyor bu insanları. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti kanayan bir yara halini almıştır. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerekir. " ifadelerini kullandı.

Teklif gönderildi

İYİ Parti ve CHP tarafından konuya yönelik düzenleme tekliflerinin hazırlandığını ancak AK Parti ve MHP hükümeti tarafından herhangi bir dikkatin bu konu üzerine çekilmediği ifadelerine yer veren CHP vekili Yüceer, teklifini TBMM' ye tekrar sundu. Teklifin görüşülmesi için 45 günlük bir süreç bulunuyor. Bu süre zarfında teklif değerlendirmeye alınmazsa doğrudan komisyon onayına sunulacak ve oylanacak. Buradan çıkacak oyla, teklifin durumu netlik kazanacak.

Vatandaşların düşünceleri

EYT konusu uzunca sürelerdir çözülmeyi bekliyor, birçok vatandaş da sosyal medya platformları üzerinden mağduriyetlerini dile getiriyorlar. EYT konusunun çözümüne yönelik olarak, vatandaşların düşünceleri nelerdir? Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda çözüm sürecinin gerçekleşeceğini düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.