Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bir son dakika gelişmesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından gündeme yansıtıldı. Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmen atamaları konusunda önemli noktalara değindi. Açıklamasında öğretmen atamalarının ihtiyaç dahilinde olduğu vurgusunu yaparken, 2035 yılına kadar tüm ihtiyaçların net şekilde sayı olarak belli olduğunu da aktardı.

Açıklamasında öğretmen atamalarıyla alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın yapılmasını istediği bir kararnamenin olduğunu belirten Bakan Selçuk, konuya ilişkin hangi şehirde ne kadar öğretmen ihtiyacının söz konusu olduğu hakkında bilgilerinin olduğunu ifade etti. Öğretmen atamalarıyla alakalı sürecin, karar mercisinin bakanlık olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, karar mercinin hükümet olduğunu vurguladı.

Emekli kadar öğretmen alınacak

" Branşlara bakınca Türkiye’nin 2035 yılına kadar kaç, hangi branşta açığı olduğunu görüyoruz.Bunu yeniden çalışıp kamuoyuyla paylaşacağız.Türkiye eğitim sistemi öğretmen yönünden bir doyuma ulaşıyor. Artık emekliler kadar öğretmen alınacağı bir evreye doğru gidiyoruz." ifadelerine yer veren Bakan Selçuk, karar mercinin hükümet olduğunu vurguladığı konuşmasında, süreçle ilgili çalışmaların çözümlenmeye çalışıldığını, yakın tarihte kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Öğretmen atamalarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini, şuanlık ihtiyacın 100 bin olduğunu ancak 20 bin alım yapılırsa 80 binlik bir ihtiyacın kalacağını aktardı. Buradaki temel noktanın sayıları doğru değerlendirmek ve ihtiyaçla problemi eşit dengede tutup çözebilmek olduğu konusunda açıklamalarda bulundu.

Sizce kaç öğretmen ataması yapılmalı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk' un açıklamalarından sonra, kamuya öğretmen atamaları konusunda ziyaretçilerimizi düşüncelerini merak ediyoruz. Yorum alanından bizlere düşüncelerinizi iletebilir, öğretmen adaylarıyla ve atama bekleyenlerle fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.