Yüzbinlerce kişinin merakla beklediği Sağlık Bakanlığı memur alımına yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bir son dakika açıklaması gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamasında ilan bekleyen binlerce kişiye müjdeli haberi duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında " 3 bin 500 kişinin alım süreci tamamlanmak üzere. 2018 yılı sonuna kadar 6 bin 500 kişinin daha alımını yapacağız. Acil tıp teknisyenleri, veri analizi yapan işletmenler, ambulans şoförleri, yardımcı klinik elemanı gibi birçok alanda alımlarımız söz konusu olacak. " ifadelerine yer verdi. Bakanın açıklamalarından da anlaşıldığı üzere bu ay sonuna kadar bakanlık bünyesine yeni memur alımları sağlanacak. Bu alımlara yönelik açıklamaların yanı sıra Bakan Koca tarafından 2019 yılının alımlarına da müjdeli bir haber yansıtıldı.

Bu Ay 6 Bin 500 Memur Alımı, 2019 Yılında 25 Bin Memur Alımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2019 yılı memur alımlarıyla da alakalı çok önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Kamuya memur alım sürecinde Sağlık Bakanlığı bünyesine de 2019 yılı itibariyle toplamda 25 binlik bir memur alımı daha yapılacağını vurguladı. Açıklamasında " Şu ana kadar 8 şehir hastanemiz hasta kabulüne başladı. Yakın zamanda Bilkent Şehir Hastanemiz de hasta kabulüne başlayacak. 2019'da açmayı planladığımız şehir hastanelerimiz ve kendi genel bütçemizden yaptığımız hastanelerimizin açılışı da olacak. Bu çerçevede, 2019 içinde olabilecek alımlarla ilgili de bir çalışma içindeyiz. 25 bine yakın pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacılar olmak üzere alımlar söz konusu olacak. Bunun dışındaki sağlık çalışanlarıyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. " ifadelerine yer verdi.

ALIMLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2018 yılı bitmeden ilk ilanlar yayımlanacak. Çok sayıda kişi tarafından merakla beklenen Sağlık Bakanlığı ilanları yayımlandığında ücretsiz bildirim almak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

Android için tıklayınız.

iOS için tıklayınız.