Çalışan annelere müjdeli haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Büyükşehirlerde öncelikli olarak başlatılan projeden yararlananlara 2600 Tl ödeme yapılacak. Üniversitelerde başlatılan sertfika programlarında eğitimlerde bu yönde oluşturulmaya başlandı. Çocuk bakıcılığı temel eğitim sertifikası sgk çalışan anne desteği sertifikalarına yoğun ilgi var. Bakıcı kişilerin bu eğitimleri alabilmeleri için bek çok ilde sertfiika programları başlatıldı.

İş hayatına dönmek isteyen anneler için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından önemli bir bütçe oluşturuldu. 2020 yılında verilen ödemeler, 2021 yılında ve 2022 yılında artarak devam edecek. Ayrıca özel gereksinimi olan çocuğu olanlara yada bekar anneler için 50 Euro daha fazla ödeme yapılacağı açıklandı. Bu destekten faydalanmak için başvuru nasıl yapılır aktarıyoruz.

Çalışan Anne Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi www.sgk.gov.tr adresinden yada e-devlet üzerinden https://uyg.sgk.gov.tr/AvrupaBirligiveDisIliskilerProjePortali/EducareBasvuru/home.xhtml adresinden başvrular yapılabilecek. Başvru için e-devlet şifresi ile giriş yapılması istenilmektedir. Ön kayıtların ardından 3700 ailede kesin kayıtlar için randavu verilecek. Pek çok aile için eğitim sertifika programları açıladı.

Kimlere çalışan anne ödemesi yapılacak?

Çocuk bakıcılığı ve sgk çalışan anne destek programlarında Ankara, İstanbul ve İzmir illerindeki vatandaşlara ödemeler yapılacak. Başvuru şartları nedir?

Tam zamanlı olarak işçi kadrosunda görev yapan annelerin çocukların yaşları 0 ile 24 aylık olması gerekmektedir. Anneler işe başladıklarında çocuğa bakacak olan bakıcının MEB onaylı sertifikası yada diploması olması gerekiyor. sertifika programları ise Üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri aracılığı ile de verilebilecek.

Ne kadar ödeme yapılacak?

2019 yılında başaltılan projede, 2020 yılı ödeme tutarı 300 Euro olacak. 2021 yılında 325 Euro 2022 yılında ise 350 Euro ödeme gerçekleşecek.

İŞİN OLSA