Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara prim ve yaş şartını taşımaları halinde emeklilik sitemine dahil ederek emekli maaşı ödemesi yapıyor. Bazı durumlarda vatandaşlara 2 hatta 3 maaşa birden ödemesi yapılabiliyor. İşte detaylar..

SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklilerinin aldıkları maaş hakları yanı sıra vefat eden eşlerine ait maaş hakkı veriliyor. SSK emeklisi maaşı alan vatandaşların eşi vefat etmesi durumunda eşinin bağkur emeklisi olması halinde dul aylığı, eşinin Bağkur yada SSK olması yanında vefat etmesi durumunda maaşın yarı oranında, emekli sandığı eş için ise yüzde 75 oranında maaş veriliyor.

DUL VE YETİM MAAŞI İLE 3 MAAŞ BAĞLANIYOR!

Vatandaşın SSK'dan emeklilik haklarını sağlayarak maaş alanlar için eşinin bağkur'dan emekli maaşı alması durumunda vefatı halinde dul maaşı veriyor. Diğer yandan Emekli sandığı emekli maaşı alan babası için vefatı durumunda yetim maaşı bağlanıyor. Sosyal Sigortalar Kurumuna yapılan başvurular ile bu vatandaşa 3 maaş verilebiliyor.

Emekli sandığı kanunda dul ve yetim maaşları hangi oranda veriliyor. Eş çalışıyor yada emekli maaşı alıyor ise yüzde 50 çalışmıyor ise yüzde 75, eş ve bir yetim var ise yüzde 60 eş, yüzde 30 yetim, 2 çocuk var ise yüzde 25 yetim, yüzde 50 eşe veriliyor. Tek yetim var ise yüzde 50, 2 yetim ise yüzde 40, yüzde 40 oranında maaş bağlanıyor.