Son olarak 2018 yılında 5 Bin KPSS olmadan personel alımı yapılmış ve 2019 yılında beklenen yeni ilanlar açıklanmamıştı. Bu kapsamda PTT personel alımı bekleyen adaylar 2020 yılı ilanlarını beklemeye başladılar. 2023 yılına kadar personel sayısını 100 bin'e çıkartılacağı açıklaması Yönetim Kurulu tarafından açıklanmıştı. Son bir gelişme daha yaşandı.

PTT'de norm kadro tespiti yapılması ve personel alımlarının yapılması için daha önce PTT tarafından norm tespitlerinde bir ihtiyacın olmadığı açıklanmıştı. Birlik Haber Sen tarafından yapılan açıklamada ise teşkilatlardan yapılan raporlarda personel ihtiyacının olduğunun görüldüğü ifade edildi.

Birlik haber sen olarak ülke genelindeki PTT A.Ş. işyerlerine gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ve teşkilatlarımızdan gelen raporlarda PTT A.Ş. ciddi oranlarda personel ihtiyacının olduğu görülmüştür. Denildi. PTT A.Ş. yetkileri ile Gerçekleştirildiğimiz görüşmelerde 5600 performans puanına göre yapılan norm kadro tespitlerinde personel ihtiyacın duyulmadığı belirlenmiştir.

NORM KADRO ÖLÇÜMÜNDE 5600’E TABİ OLMAYAN PERSONELLER;

İllerde ve ilçelerde çalışan müdürler, şefler baş dağıtıcılar veznedarlar, merkez başmüdürlükleri dağıtım büro memurları personel sistemi kapsamında performans ölçümlerine tabi değildi. Ancak bu çalışanlar 5600 performans sistemine dahil edilip norm kadro doldurulmaktadır. Sonuç olarak bu kadrolar varmış gibi gözüken ancak gerçekte iş gücünün dışında olan kadrolardır. Bu durumun düzeltilmesi için sahada gerçek iş gücü tespitinin yapılması için gerekli olan çalışmaların yapılması artık elzem hale gelmiştir. Bu doğrultuda tüm illerde iş gücü tespiti yapılıp personel ihtiyaçlarının belirlenerek en kısa sürede PTT A.Ş. personel alımlarının yapılmasını talep ediyoruz.

PERSONEL İHTİYACI YENİDEN BELİRLENECEK!

PTT'den gelen açıklamada Birlik Haber Sendikası talebi doğrultusunda sadece 5600 performans puanına bağlı kalmadan sahada iş gücü incelemesi yapılmasına bu doğrultuda çıkacak sonuçların yönetime sunulmasına karar verilmiştir denildi.