Pandemi Kredi Ödemeleri

Günümüzde yaşanan Covid-19 salgın hastalık nedeniyle Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank aracılığı ile ihtiyaç kredisi kullanan vatandaşlar geri ödemeleri nasıl yapacağı hakkında araştırmaya başladı. Hala pandemi destek paketleri devam ederken ödemesi gelen vatandaşlar da nasıl ödeyeceği hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Bankalar yaşanan pandemiden dolayı maddi anlamda sıkışan ve zorluk çeken herkese belirli şartlar doğrultusunda kredi desteği vermektedir. Kısa süreli de olsa uygun faiz oranları ile kredi destekleri hızla devam ediyor. 1.000 TL- 10.000 TL arasında destek veren bankalar geri ödemelerini almaya başladı!

6 ay geri ödemesiz 36 ay vade ile 10.000 TL' ye kadar ihtiyaç kredisi çeken kişiler için;

  • 5.000 TL kredi kullanan vatandaşlar ilk 6 ay hiç bir şekilde ödeme yapmayacak. Daha sonra her ay 188 TL kredi borcu ödeyecektir.
  • 7.500 TL kredi kullanan vatandaşlar ilk 6 ay hiç bir şekilde ödeme yapmayacak. Daha sonra her ay 282 TL kredi borcu ödeyecektir.
  • 10.000 TL kredi kullanan vatandaşlar ilk 6 ay hiç bir şekilde ödeme yapmayacak. Daha sonra her ay 376 TL kredi borcu ödeyecektir.

Bu ödeme türleri her banka için aynıdır. Aynı zamanda bankaların destek paketleri hala devam etmektedir. 6 ay geri ödemesiz 36 ay vade imkanından faydalanarak kısa sürede az da olsa rahat bir nefes alabilirsiniz. Pandemi Kredi desteğinden faydalanmak istiyorsanız bankaların resmi siteleri veya uygulamaları üzerinden başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Kısa süre içerisinde kullanmak istediğiniz kredi miktarı onaylayarak kredinizi kullanmaya hak kazanabilirsiniz.