Ülkemizde her hangi bir işte sigortalı olarak çalışmakta olan kişiler bu sigortaları sayesinde hem sağlık hizmetlerinden faydalanmakta hemde prim gününü ve yaş sınrını doldurduktan sora emekli olmaya hak kazanmaktadır. Buna göre şu anki yasa da ölüm aylığında her hangi bir yaş sınırı yoktur. Yani her hangi bir kişinin eşi vefat ettiğinde eğer eşi sigortalı olarak çalışıyorsa bugüne kadar yatırılan sigortasından bir yol çizilir ve ilgili kişiye ölüm aylığı bağlanır. Bu bağlanan aylık eşi de ölene kadar devam ediyor olup kişinin çocukları varsa bir kısım maaş çocuklara da yatırılır. Buna göre bu konuda düzenlemelerin yapılması iddiaları var ve yaş sınırı gelebilir durumları belirtiliyor.

Yaş Sınırı Gelecek İddiaları

Şu an için Sosyal Güvenlik Kurumundan net bir açıklama yok fakat muhalefet partilerinden gelen bilgilere göre Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın yeni bir düzenlemeye gittiği ve bu düzenleme ile birlikte ölüm aylığına yaş sınırını gelmesi durumunun olduğu belirtiliyor. Örneğin yaş sınırı 35 olursa kişinin ölen eşinden maaşa bağlanması için 35 yaşını beklemesi gerekmektedir. Şu an için bu durum kesinlikle net değil fakat iddialar bu yönde artmaya devam ediyor.

CHP'li Vekil Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi CHP bünyesindeki bir milletvekili tarafından yapılan açıklama da ölüm aylığı için yaş sınırının geleceğine yönelik bilgiler verildi. SGK'nın bu konuda bir çalışması var mı, ölüm aylığı almak için yaş beklenilecek mi net olarak bilinmiyor fakat ilerleyen haftalarda konu netlik kazanacaktır.