TÜİK Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Ocak ile Nisan aylarında açıklanan tüketici fiyat endeki rakamlarına göre emekli maaşına zam ve memur maaşına yapılacak zam oranlarında son durum ne oldu merak ediliyor!

Ocak ayı enflasyonunda yüzde 1.35 olarak açıklanmıştı. Şubat 0,35 Mart ise 0,57 artış yaşanmıştı. TÜİK Nisan ayı enflasyon rakamlarında ne kadar artış olduğu açıklandı. Nisan 0,85 artış sonrası maaş zamlarına dört aylık toplam 3,16 artış gerçekleşti.

MEMUR MAAŞ ZAMMI;

Mayıs ile Haziran aylarında toplamı 4 üzeri geçtiğinde aşılan rakam tutarı maaşlara yansıtılacak.  2020 yılında memur maaşlarında ilk 6 ay yüzde 4 ikinci altı ay yüzde zam verildi.  Mayıs ile Haziran ayında 0,84 artışın üzerine çıkması ile memur maaşlarına zam olarak yansıyacak.

2020 EMEKLİ MAAŞI ZAMMI

2020 Emekli maaşı zam oranlarında Mayıs ve haziran ayı Tüfe açıklanmasının ardından belli olacak. Bağkur, SSK ve emekli sandığında enflasyon artışı yüzde 4 üzerinde olması durumunda fark emekli maaşına yansıyacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ;

Emeklilere bayram öncesi verilen Bin Tl ikramiyelerin ödemeleri Nisan ayında gerçekleşti. Ekonomik istikrar kalkanı programı kapsamında 7 milyon Bağkur, emekli sandığı ve ssk emeklisi için Kurban bayram ikramiye ödemeleri ramazan bayramı sonrası ödenip ödenmeyeceği merak konusu oldu. Bu konuda resmi açıklama olduğunda aktacağız.

NİSAN TÜFE EN ÇOK ARTIŞ HANGİ GRUPTA;

Tüketici fiyat endeksi TÜFE yüzde 10,94 olarak açıklandı. TÜFE Aralık ayına göre artışı yüzde 3,16 oldu. Nisan’da azalış gösteren eğlence kültür, haberleşme olurken en çok artışlar giyim ayakkabı, gıda ve alkolsüz içecekler, çeşitli mal ve hizmetler oldu.