Ülkemizde bilindiği üzere sigortasız olarak çalışmak ve çalıştırmak yasaktır. Buna göre herkes işlerinde sigortalı olarak çlışmaya devam ederken bir çok kişi ne zaman emekli olacağını merak etmektedir. Peki ne zaman emekli olunur, emekli olabilmek için kaç sigorta prim gününü doldurmak gerekiyor? SSK, Bağ-Kur emekli olma tarihleri nedir? Sizler için emekli olma tarihleri hakkında detayları aktarıyoruz.

Emekli Sandığı

Emekli sandığı yani kamu personellerinin sigortasının yattığı kuruluş olarak bilinmekte olup buradan emekli olabilmek için vatandaşların 9000 sigorta süresini doldurması gerekmektedir. buda yaklaşık 25 sene gibi bir süre yapmakta olup ortalama 25 yaşında bir bireyin emekli sandığı ile sigortasının yatmaya başladığı düşünülürse 49,5 yaşında emekli olaya hak kazanacağı anlamına gelmektedir

Bağ-KUR 4B

Bağ-Kur ile çalışanların da durumu Emekli Sandığı ile aynı olarak bilinmekte olup buradan emekli olmak isteyen vatandaşlarında 9000 günlük sigorta prim süresini doldurması gerekmektedir. Bu sigorta prim süresini dolduranlar 25 yıl gibi bir sürede emekli olabilmekte olup 25 yaşında işe başlayan bir kişi 49,5 yaşında emekli olmaya hak kazanmışır.

SSK -4A İçin

SSK ile emekli olmak için vatandaşların en az 7200 günlük sigortasını doldurması gerekiyor. Buda yaklaşık 20 sene olarak bilinmekte olup 25 yaşında bir kişinin sigortalı işe başladığı düşünülürse 475 yaşında emekli olmaya hak kazandığı anlamına gelmektedir.