Ülkemizde bilindiği üzere bankalar aralıklarla mevduat faiz oranlarını azaltıp artırmaktadır. İlgili rakamlar bankalar tarafından belirlenmekte geçen sene yüzde 20'ye kadar çıkan faiz oranları bu sene yüzde 7'ye kadar düşmüştü. Şimdi bankalar yeniden faiz oranlarını artırdı. Peki bankalara göre mevduat, vadeli hesapların faiz oranları nedir? İşin Olsa ekibi olarak bankalara göre mevduat faiz oranlarını açıklıyoruz. Hesaplamalar 32 gün üzerinden yapılmıştır çünkü bazı bankalar 30, 31 ve 32 gün arasında faiz oranlarını farklı tutmaktadır.

Bankalara Göre Faiz Oranları

100 bin TL'ye 32 günlük vadeli, mevduat hesabına koyulduğu düşünüldüğünde Fibabank, ING Bank, Alternatif Bank ve Cepte TEB yüzde 13 faiz vermekte olup 100 bin TL'ye bin 88 TL (1.088 TL) kazanç sağlamaktadır. Ziraat Bankası yüzde 12 faiz oranı ile 100 bin TL'ye 999 TL vermekte olup Enpara, Denizbank ve Halkbank ise yüzde 11,50 ile 100 bin TL gibi bir rakama 963 TL'lik kazanç sağlamaktadır. 

Bankalar Arası Faiz Yarışı

Özellikle son bir haftadır bankalar arası mevduat faiz oranlarında kıyasıya bir yarış gerçekleştirilmektedir. Buna göre bankalar yüzde 1 ile yüzde 2 oranında mevduat faizlerini artırmakta ya da azaltmakta olup anlık olarak en yüksek faiz oranı vermekte olan bankaların listesini hemen yukarı bölümde sizlere belirttik. Birkaç gün içerisinde faiz oranlarında yeniden değişiklik olabilir.