Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan binlerce memur personel için merak beklenen fazla çalışma ücretleri netlik kazandı. Bilindiği üzere kamuda görev yapan personeller, aylık belirtilen fazla mesai sürelerinin üzerinde çalışamıyorlar. Bu fazla mesai süresi bakanlıklar bünyesindeki özel kalem müdürlüklerinde ve şoför olarak görev yapan personeller için 90 saat olarak belirtiliyor. Ayrıca yeni yıldan itibaren, genel müdürlüklerde merkez teşkilatlarda görevli şoförlere de ayda 60 saati geçmeme kuralı uygulanacak. Bu durumda; aylık 90 saat fazla mesai ücreti olarak belirtilen ücrete % 8.1 oranında zam uygulanmış da olacak. Zam öncesinde 1 lira 97 kuruş olan saat başı mesai ücret, zamın ardından; 2 lira 13 kuruş olarak yansıtılmaya başlanacak.

Genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli memur personellerin zam öncesi fazla mesai ücreti saat başı 2,08 lira iken; artışın ardından 2,25 lira olarak uygulanacak.

En alt kademedeki memurun ücreti ne kadar?

En alt kademede yer alan memurlara ödenen ücret 2019 yılı itibariyle değişiklik göstermeyecek. 2019 Ocak ayında en alt kademedeki memurlar 2018 yılındaki ücretleri olan gündelik 38,75 TL ödenmeye devam edilecek. Yeni yılda TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına verilecek olan yurtiçi gündelik tutarı da korunarak değişikliğe uğramadı.