Devlet memurluğuna emekli olan vatandaşların 2020 Ocak ayı maaşları ile memur emeklileri zam farkını ne zaman alacak? Türkiye İstatistik kurumu TÜİK enflasyon verilerini 3 Ocak tarihine açıkladı.

Memur emeklisi, Bağkur, SSK emeklileri, maaşlarında toplu sözleşme zamlarına ilaveten enflasyon zammı yüzde 1.5 olacak. Emekli maaşları için ödemeler tahsis numarasına göre yapılacak. Bağkur’dan emekli olan vatandaşlardan hafta sonunda pazar gününe denk gelen ödemeler için bir sonraki ilk iş gününde emekli maaşını alabilecekler. Cumartesi gününe kadar gelen ödemeler için ise cuma günü maaş ödemesi alabilecekler. Tahsis numarasına göre emeklilere yapılacak olan maaşlar için 17 ocak tarihinde 9 numara, 7 numara ise 18 inde 5 numaralı tahsis numarasına ait ödeme 19 unda ödenecek. Son ödeme 26'sında bitecek.

MEMURLARIN OCAK AYI MAAŞ FARKI ÖDEMESİ;

2020 Ocak ayına ait memur maaşları 15 Ocak tarihinde ödendi. Buna göre memurların 15 günlük maaş farkları için hesaplamalar sonucunda bir hafta içerisinde maaş hesaplanırına ödenmesi bekleniyor. Diğer yandan memur emeklileri için maaş farkları ne zaman ödenecek?

Aylık ödemeler değişti. 2020 Ocak ayından itibaren aile yardımı 295,47 TL'den 332 Tl'ye çıktı. 6 yaş'a kadar çocuk yardımı 73,03 Tl oldu. 6 yaş üstü çocuklar için ise 36,52 Tl oldu. 2 Çocuklu memur Ocak ayında 478,06 Tl yardım alacak. Bu rakam Aralıka yında 433,88 Tl olarak hesaplanıyordu.

Memur ekelileri maaşları her ayın 1 i ile 5'i arasında alıyorlar. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre 2019 aralık ayından itibaren enflasyon farklı 1,49 olarak hesaplandı. Bağkur ile SSK emeklisi vatandaşlar için 6,50 artış oldu. Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maaş zamlarından oluşan farkların ödemeleri için bir takvim açıklanması bekleniyor. Bilindiği gibi 3 aylık emekli maaşı alan vatandaşlar için 3 ay üzerinden hesaplama gerçekleştirilecek.