Ülkemizde hizmet vermekte olan kuruluşlarda istihdam eden ve sözleşme imzama sırasında her hangi bir sendikaya da kayıt olan kişilerin maaşlarından aylık olarak sendikanın belirlemiş olduğu tutarda para kesintisi yapılmaktadır. Fakat işin ilginç tarafı şudur ki her hangi bir sendikaya üye olmayan, kayıtlı olmayan kişilerinde maaşlarından kesinti yapılmaktadır. Bu kesintinin adı ise sendika sosyal denge aidatı olarak bilinmektedir. Yani işçi ya da memur her hangi bir sendikaya üye olsun ya da olmasın maaşlarından her ay otomatik olarak belirlenen tutarlar da kesinti yapılmaktaydı. Yeni gelen gelişme ile artık bunun önüne geçirildi. Buna göre her hangi bir sendika üye, kayıt olmayan kişilerden para kesintisi yapılmayacak.

PARA KESİNTİSİ OLMAYACAK

Memur ya da işçiler imzaladıkları sözleşmede sonra kayıtlılarsa sendikalarına para ödemesi yapmakta fakat kayıtlı değillerse sendika sosyal denge aidatı ödemesi gerçekleştirmekteydi. Yeni yapılan düzenleme neticesinde artık bu durum kaldırıldı. Yani her hangi bir sendikaya kayıt, üye olmayan kişilerin maaşlarından aylık olarak kesinti yapılmayacak. Sadece sendikalara kayıtlı olan kişilerin maaşlarından kesinti yapılacak.

Buna göre işçi ya da memurların maaşından sendikalara üye olsunlar ya da olmasınlar kesinti yapılmaktaydı. Bu durumdan dolayı çalışan kişiler sendikalara kayıt olmaktaydı. Artık kesinti olmayacağı için sendikalara kayıt olan kişilerin sayısı da azalacaktır.