Ek göstergenin tüm kamu personellerini kapsaması gerektiğini ifade eden Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen başkanı Ali Yalçın " Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimleri öncesi buna ilişkin cümle kurması kamu görevlileri olarak bu konuda umudumuzu arttırmıştır. Beklentimiz bakanlıkların ilgili çalışmaları tamamlayarak bir an önce bu konunun siyasi iradenin önüne götürülmesi ve siyasi iradenin de bunu bir an önce netleştirerek kamu görevlilerini memnun edecek çerçevede kazanıma dönüştürmesidir. " ifadelerini kullandı.

BAKANLIKLARDAN ÇALIŞMALARIN TAMAMLANIP, UYGULAMAYA GEÇİRİLMESİ BEKLENİYOR

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamasında bu konuda bir ihtiyaç doğduğunu söyleyerek " Ek gösterge sistematiğinin bu vesileyle derlenip, toparlanıp bir çerçeveye oturtulması gerekiyor. Biz Memur-Sen olarak herkese 'Artı 600 ek gösterge' düzenlemesini toplu sözleşme masasına özenle taşımıştık. Burada ek göstergede yardımcı hizmetler sınıfının da bu anlamda ek gösterge sistematiğine dahil edilerek onların da beklentilerini karşılayacak şekilde bütün kamuyu kuşatan bir yaklaşımla yenide ele alınması zarureti doğmuştur. " ifadelerini kullandı. Bakanlıklardan ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanıp, uygulamaya geçirilmesi konusunda beklentilerin olduğunu söyledi.

Ali Yalçın açıklamasında sendikalarının önce mazlumların ve ihtiyaç sahiplerinin haklarının aranmasında daima rol alacağını, bu zamana kadar çok sayıda sorunun çözümünde etkin şekilde rol aldığını ve vazifelerini yerine getirmeye devam edeceğini ifade ederek; çözüm süreçlerinde ilk saflarda yer alacaklarını aktardı.

KAMUYA YÖNELİK TÜM GELİŞMELERDEN VE MEMUR ALIM HABERLERİNDEN ÖNCE SİZ HABERDAR OLMAK VE ANINDA BAŞVURU YAPMAK İSTERSENİZ İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim