2016 yılının Temmuz ayında memurların maaşına zam yapılması beklenmekteydi. Zamlar ne kadar olacak? zam ile memurların maaşları nasıl olacak gibi soruların sorulması ile Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı, E-Devlet üzerinden memurların maaş bordrosunu yayınladı. Yayınlanan bordrolar ile memurlar net maaşlarını ve maaşlarına gelen toplam zammı görebilecek.

Alınan Toplam Zam Ne Kadar Olacak

Peki memurların maaşına gelen toplam zam ne kadar? Her memurun pozisyonu ve aldığı net maaş farklı olduğu için ortalama bir değer yok. Maliye Bakanlığı yayınladığı link üzerinden memurlar için bordroları sunmuş durumdaç Buna göre memurlar 15 Temmuz'da zamlı maaşlarını alabilecek. Zamlı maaşlarını almadan önce memurların maaşlarından toplam kesintiyi ve maaşlarına yansıyan toplam zammı yayınlanan bordro üzerinden öğrenebilecek.
Memur maaşları Haziran ayında kesintilerden dolayı düşüş yaşamış ve bu haber memurları üzmüştü. Temmuz ayında yapılacak olan zam her ne kadar kimseyi tatmin etmiyor olsa da Haziran ayında yapılan kesintiler ile alınan eksik maaşın üzerine azda olsa memurlara sevinç yaşatacak. Sizlerde hemen toplam maaşınız öğrenmek, eski kesintilerinizi ve Temmuz ayında maaşınza yansıyacak toplam kesintiyi, Temmuz ayında memurlara gelen yüzdelik zammın sizin maaşınıza ne kadar yansıdığını öğrenmek istiyorsanız hemen aşağıda bulunan e-devlet linki üzerinden Maliye Bakanlığının paylaşmış olduğu maaş bordrolarına ulaşabilir ve Temmuz 15'de alacağınız net maaşı görüntüleyebilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama?bordro=Detay&index=0