Şehiriçi ve şehirler arası otobüslerde yolcu sayısı ile gıda marketlerinin açılış kapanış saatleri ve içerideki müşteri sayısına ilişkin bir düzenleme yapıldı.

Ülke genelindeki Koronavirüs'ün yayılımın engellenmesi için önemli kararlar alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda 24 mart 2020 tarihli genelgeye göre ülke genelindeki marketlerin çalışma saatleri belirlendi. Bim, A101, Şok, Migros, Carrefoursa, özdilek, Hakmar ve tüm büyük küçük işletmelerde çalışma saatleri geçerli olacak. Sabah 09:00 Akşam 21:00 saatleri arasında açık bulunabilecekler.

SOSYAL MESAFE KORUNACAK!

Açıklanan genelgede diğer bir husus ise marketlerde müşteri sayısının sınırlandırılması. İçeride kalabalık bir insan sayısının olmaması için önlemler alındı. Koronavirüsün yayılımın önüne geçmek için içerde yeteri kadar vatandaş bulunacak. İçerideki müşterilerin çıkmasından sonra diğer müşteriler girebilecek. Markette sosyal mesafenin koruması sağlanacak.

OTOBÜSLEDE YOLCU SAYISI DÜZENLEMESİ;

Diğer bir gelişme ise otobüslerde olacak. Sosyal mesafe korunması için otobüs, dolmuş gibi toplu taşıma araçların toplam kapasitenin yüzde 50 oranında yolcu taşıyabilecek. Bu şehirler arası otobüslerde de geçerli olacak mı? Evet şehirler arsı otobüslerde ve şehir içi ulaşımda uygulanacak. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.