Bilindiği gibi geçtiğimiz sene dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun döneminden beri taşeron işçilere kadro verilmesi konusu gündemden düşmemektedir. Başbakan koltuğuna Binali Yıldırım'ın geçmesi ile taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda görüşmeler devam etti ve geçen sene Bakan Süleyman Soylu taşeron işçilere kadro tarihini 2017'de olacağını belirtmişti.

Bu sene taşeron işçiler kesin olarak kadro isterken yine yapılan açıklama ile bu sene kesin kadronun verileceği duyurulmuştu. Maliye Bakanı Naci Ağbal neredeyse taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda son noktayı koydu ve tarih verdi. Peki taşeron işçilere ne zaman kadro verilecek.

21 Mart Tarihi İşaret Edildi

Geçtiğimiz haftalarda katılmış olduğu televizyon programında gündem maddeleri hakkında değerlendirmeler yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilere ne zaman kadro verileceğine dair de tarih verdi.

Buna göre Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamasında taşeron işçilere kadro verilmesi çalışmasında sona gelindiğini belirterek tarih olarak 21 Mart tarihini gündeme getirdi.

21 Mart Tarihinde Neler Olacak

Buna göre Naci Ağbal 21 Mart tarihini işaret etmişti. Peki bu tarihte neler olacak. Taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin taşeron yasasının sona ermesi ile konu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınacak orada yapılan görüşmeler ve oylama sonucu (büyük ihtimal ile kabul edilmesi belenmekte) taşeron işçilere kadro verilmesi bekleniyor.