Ülkemizde bilindiği üzere maddi olanakları iyi olmayan vatandaşlara devlet bir çok yardım gerçekleştirmektedir. Bu yardımlar yapılmadan önce sosyal yardımlara başvuru yapan kişilerin incelemeleri yapılmakta ve uygun görülmeleri halinde maddi imkanlar sağlanmaktadır. Buna göre ülkemizde maddi olanakları iyi olmayan vatandaşlar için 1519 TL'ye kadar ödeme yapılabilmektedir. Peki bu ödemeler nasıl yapılmaktadır ve hangi yardım için devlet ne kadar ödeme yapıyor?

YARDIMLAR VE VERİLEN İMKANLARI

Devlet sosyal yardım üzerinden farklı konularda vatandaşlara maddi imkan vermekte olup sizlere en düşük yardım ile en fazla yardıma kadar detayları aktaracağız. Buna göre Devlet, engelli ve engelli yakınına aylık 1519 TL bakım ücreti veriyor, 65 yaş ve üzerinde olup maddi olanağı olmayanlara aylık 672 TL, yüzde 40 ile 69 arasında engeli olup maddi durumu iyi olmayanlara 537 TL, engel oranı 70 ve üzerinde olanlara ise aylık 805 TL verilmektedir. Yine dul kadınlara aylık 275 TL, yeni doğan çocuk başına 300 TL, 400 TL, 600 TL ve ikiz çocuğu olanlara ise çocuk başı 150 TL'lik ödeme yapılmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yukarıda belirtilen yardımlar üzerinden devlet vatandaşlara 1519 TL'ye kadar ödeme yapmaktadır. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre müracaatlarını yapmak isteyen kişilerin en yakın SYDV'ye giderek ilgili formları edinmesi ve formlarını doldurarak müracaatlarını gerçekleştirerek araştırma süreçlerinin başlamasını beklemesi gerekmektedir.