Türkiye'de bilindiği zere 11 Mart tarihinde Corona virüsü görüldü. Bu virüsün görülmesinden sonra Sağlık Bakanlığı bir çpok tedbir almaya başlarken hükümet yetkilileri de nasıl bir ekonomik paketin hazırlanması gerektiği hususunda görüşmelere başladı ve ilgili açıklama geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iletildi. Cumhurbaşkanı canlı yayında yaptığı açıklamasında en düşük emekli maaşının 1500 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Buna göre emekl maaşına yüzde 20'lik bir zam yapılmış oldu.

Yüzde 20 Zam Verildi

Corona virüsü öncesinde SSK ile Bağ-Kur'dan maaş almakta olan emeklilerin bazılarının 1500 TL'den düşük maaş aldığı bilinmekteydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde ile en düşük emekli maaşının 1500 TL'ye çıkarılacağı bilgisi verildi. Yani en düşük emeklinin maaşına yüzde 20'lik zam yapılmış oldu. şu anda ülkemizde en düşük emekli maaşı 1263 TL olarak bilinmekte olup bu tutarın SSK tarafından verildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da en düşük emekli maaşının Nisan ayı itibari ile 1500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Yani yaşlıların maaşlarına yüzde 20 zam yapıldı ve 1263 TL olan maaş tutarı 1500 TL'ye yükseltildi.

Emekli Sandığına Zam Yapılmadı

Hali hazırda memur emeklileri yani emekli sandığı emeklilerin maaşları 2 bin 500 liranın üzerinde olduğundan dolayı emekli sandığı yani memur emeklilerin maaşlarına her hangi bir zam yapılmadı. Fakat SSK ile Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına yüzde 20'ye varan zam yapıldı.