Ülkemizde her sene bir milyondan fazla genç üniversiteleri kazanmakta ve Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından verilen burs ile krediye müracaat etmektedir. Krediye başvuru yapan kişilerin eğitimleri bittikten sonra borç ödemeleri iki sene sonra başlamaktadır. Buna göre ülkemizde milyonlarca gencin KYK borçlarını ödeyemediği gündeme getirilmeye devam ediyor. Peki KYK borçları silinecek mi, KYK borçları, faizleri sıfırlanacak mı? Bu konu hakkında net bilgi geldi mi?

KYK Borçları Silinmiyor

Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışarak pek çok genç KYK borçlarının ve faizlerinin sıfırlamasını talep etmişti ancak gelen bilgilere göre KYK borçlarının sıfırlanmayacağı belirtildi. Peki faizleri ne olacak? Türkiye'de toplam 500 milyar liralık büyük bir borcun yapılandırılması yapılacak ancak bu yapılandırılma nasıl olacak, faizler silinecek mi bu konu hakkında bilgi yok.

Faizlerin ve borçların ödenmesi için ek sürelerin verilmesi, kolaylığın sağlanması bekleniyor ancak nasıl bir yol izleneceğine yönelik henüz bir detay yok. Şu an için KYK borçlarına yönelik çalışmalar devam ederken boru ödemeyen kişilere eklenmekte olan faizlerin bir miktarının silinebileceğine yönelik gelen ön görü bilgileri de bulunmaktadır. Borçların yapılandırılması için yakın zamanda tarih verilmesi ve kişilerin vergi dairelerine gitmeleri talep edilebilir. Konu hakkında gelişmeler oldukça sizleri bilgiendireceğiz.