Ülkemizde bilindiği üzere milyonlarca üniversite öğrencisi Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından verilen kredi ile burs imkanlarından yararlanmaktadır. Buna göre burs alan öğrenciler karşılıksız olarak ödemeyi alırken kredi alan öğrenciler yasal faizi ile birlikte ödemesini KYK tarafından belirlenen takvim üzerinde ödemesi gerekmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Sevda Erdan Kılıç tarafından TBMM'ye kanun teklifinde bulunuldu. İlgili kanun teklifinde nelere yer verildi neler söylendi?

Kanun Teklifi Verildi

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç tarafından TBMM'ye KYK kredi ile burs ücretlerine yönelik kanun teklifi sunuldu. "Teklif ile, öğrenim kredisi alan öğrencilerin aldıkları kredi miktarının artırılması, öğrenim kredisinin faizsiz olarak verilmesi ve öğrenim kredisi borçlarını ödeme hususunda kolaylık sağlanması amaçlanmaktadır." Peki teklife her hangi bir dönüş oldu mu ileride gelişmeler nasıl yansıyacak?

TBMM'ye milletvekilleri tarafından sunulan kanun teklifleri incelenmekte olup diğer milletvekilleri tarafından oylanmakta ve oy birliği sağlanması durumunda kabul edilmektedir. Ancak oy birliği sağlanmazsa ilgili kanun teklifi geçersiz sayılacaktır. Buna göre burs ile kredi ücretlerine zam verilmesi isteniyor zam oranına yönelik bir bilgi bulunmazken kredilere konulan enflasyon faizi ile gecikme faizlerinin kaldırılması istenmektedir.