Öğrenim kredisi borçları yapılandırılacak mı yeni müjdeli haber geldi.

Koronavirüs salgın nedeniyle bir rahatlatma için destek paketlerinden bir tanesi de SGK prim borcu ve vergi borçlarının yapılandırılması gündeme geldi. Bilindiği gibi kamu bankaları 6 aylık ödemesiz dönem içeren kredi destek paketleri açıklamış ve bu krediye yoğun bir başvuru gerçekleştirilmişti. Vatandaşların 6 aylık geri ödemesi döneminin sona ermesiyle birlikte Kredi taksitlerini ödemekte zorlandıklarını ifade ediyorlar. Kredi borçları içinde yeni bir düzenlemenin yapılmasını isterken, düşük ve orta bütçeli gelir düzeyine sahip vatandaşların bu düzenleme Beklerken uzun bir zamandır öğrenim kredisi borçları silmesini bekleyen öğrenciler için de yeni bir müjdeli haber geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Mehmet Muş geçtiğimiz bir Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifi ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptı. Açıklamasında prim borçları yeniden yapılandırılmasına ilişkin teknik olarak çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi beklenen personel istihdamına yönelik olarak destek paketi ile birlikte prim borç ertelemesi de ilave edilecek. Türkiye Gazetesi Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte 4 bakanlık borç yapılandırma düzenlemesini ile ilgili çalışmaları yürütüyor.

Yeniden yapılandırılacak olan borçlar şu şekildedir;

Trafik cezaları,

Köprü geçiş borçları,

Yükseköğrenim KYK kredi borçları,

SGK ve vergi primi borçları

Tarım kredi kooperatifi kredileri,

Kamuda alacklara ilişkin gecikme faizleri, cezalar ve her türlü zamlar.

Borçlar Ne Kadar Süre Ertelenecek?

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulacak olan çalışmanın detayları belli oldu. Buna göre 4 milyon vatandaş bu yapılandırmadan yararlanması bekleniyor. Kredi borçları ne kadar süreyle ertelenecek konusunda ise; yapılan teklifte taksitlerin 1 yıl sonrasına başlaması bekleniyor.

İŞİN OLSA