Ülkemizde her sene ortalama bir milyon genç üniversiteye kayıt olmakta ve bir milyona yakın gençte üniversiteden mezun olmaktadır. Yüz binlerce kişiye karşılıklı olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi ödemesi gerçekleştirmekte ve yine yüz binlerce gençten süresi gelenler için kredi ödemelerini almaktadır.

24 Haziran seçim öncesi Cumhuriyet Halk Partisi CHP milletvekili tarafından yapılan açıklama da KYK kredi borçlarının silinmesi isteği Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye iletilmişti. Buna göre konu hakkında resmi bir duyuru yapılmadı ve seçimin sona ermesi ile şimdide Cumhuriyet Halk Partisinin Konya ili için Saadet Partisine verdiği kontenjan ile milletvekili olan Abdulkadir Karaduman tarafından konu yeniden gündeme getirildi.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Saadet Partisi milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile KYK kredi borcu ile mezun olduğunu kendisinin milletvekili olduğunu bu borcu ödeyebileceği ancak gençlerin bu borcu ödeyemeyeceği gündeme getirildi. Peki KYK borçları silinecek mi? Bilindiği üzere bu borçların silinmesi için öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de görüşme yapılması gerekiyor.

KYK kredi borçlarının silinmesi için TBMM'de görüşmelerin yapılması ve onayın çıkması gerekmektedir. Şu an için KYK kredi borçlarının silinmesi hakkında resmi olarak bir görüşme yapılmadı. Eğer görüşme yapılır KYK kredi borçları silinir ise bundan sonrada tüm öğrencilere burs verilmesi gündeme gelebilir. Yeni gelişmeler olursa sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim