Aralık ayına girilmesi ile birlikte 2021 yılında asgari ücretin kaç TL olacağına yönelik görüşmeler yapılmaya başlandı. Buna göre geçtiğimiz hafta asgari ücret tespit komisyonu ilk kez toplandı ve toplantı sona erdikten sonra kamuoyuna konuşulan rakamlar hakkında bilgi verilmedi. Bugün ikinci kez asgari ücret tespit komisyonu toplantısı başladı. Peki asgari ücret 2021 yılında kaç TL olacak, 2021 yılı asgari ücret ne kadar olacak, gibi soruların yanıtı belli oldu mu? Sosyal medyada konuşulan 2.700 TL gerçek olacak mı?

Asgari Ücret Beklentisi Nedir?

İşçi sendikaları ve işçiler asgari ücretin minimum 3.000 TL bandında olmasını talep ediyor. Ancak bu ücretin üzerine vergiler, sosyal güvenlik sigorta primi gibi rakamlar eklenince işçinin iş verene maaliyeti 4.500 TL civarında olduğu için iş verenler rakamın daha az olmasını talep ediyor.

Yüzde 16 Zam Olabilir

Geçtiğimiz yıl 2.000 TL'den asgari ücrete yüzde 15 civarında zam yapılarak 2.020 TL'den 2.324 TL'ye yükseltildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yaptığı açıklamasında önümüzdeki sene görüşmelerin daha iyi geçeceğini düşünüyorum duyurusu ile birlikte asgari ücrette olumlu sinyaller vermişti.

Halk ve ekonomistler yüzde 16 civarında zam geleceğini ön görüyor. Yüzde 16'lık ortalama bir zam ile maaşların 2.700 TL civarında olması büyük olası duruyor. Ancak işçi sendikaları ne diyor, temsilciler ne diyor, iş verenler ne diyor bunların hepsi önem arz etmektedir. Şu anda sosyal medyada 2.700 TL rakamları dolaşmaktadır.