Türkiye'de milyonlarca kişinin bir veya daha fazla sayıda kredi kartı ya da banka kartı bulunmaktadir. Kredi kartı bilgilerimizi alışveriş yaparken ya da markette manavda ödeme yaparken verebiliyoruz fakat son zamanlarda sahte reklamlar türedi özellikle sosyal medya üzerinden her geçen gün yeni sahte reklamlar türüyor ve insanlara yanıltıcı bilgiler vermeye çalışılıyor.

Bu reklamlarda kart aidatınızı geri almak ister misiniz, hükümet duyurdu paralar iade edilecek, ilk tıklayan 1000 kişiye para verilecek, ilk tıklayanlara araba hediyesi verilecek, geçmişten bugüne kadar toplanan puanlar para olarak geri ödenecek vb. gibi başlıklar kullanılmakta ve sahte reklamlar yapılmaktadır.

KART BİLGİLERİNİZ KOPYALANABİLİR

Sahte reklamlara tıklandığında kişileri profesyonel şekilde oluşturulmuş sahte web siteleri karşılıyor ve kredi kartı sahibi bilmeden ilgili ekranlara kredi kartı bilgilerini kart şifresini giriyor. Hatta bazı reklamlarda kişilerin T.C. kimlik numaraları ve anne kızlık soyadları dahi sorulabiliyor.

Bu gibi reklamlara tıkladığınızda ilgili ekranlara kesinlikle kredi kartı bilgilerinizi girmeyiniz, bankalar bu tip reklam yapmaz ya da kamu kurumları bu gibi reklamlar yayımlamız. Resmi makamlarda her şey kamuoyunu aydınlatıcı insan kaynakları üzerinden duyurular lütfen bankanızı takip ediniz ve bu gibi reklamlara tıklamayınız. Reklamları ve siteleri gördüğünüzde şikayet ediniz.