Milyonlarca kredi kartı borcu bulunan vatandaşların, kredi kartı borçlarının, borç yapılandırma işlemleri çatısı altında değerlendirilerek, belirtilen ödeme şekilleri ve yapılandırma biçimleriyle yeniden düzenlenmesi konusunda iki önemli müjde daha kamuoyuna akarıldı. Milyonlarca borçlu vatandaşın borçlarının ödenerek, tek çatı altında toplanmasını amaçlayan bu düzenlemelerle, vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlanıyor.

Ziraat Bankası borç yapılandırma sistemi

Ziraat Bankası tarafından borçların yapılandırmasıyla alakalı 31 Aralık tarihine kadar olan ekstrede yer almayan borçların da uygulamaya dahil edildiği, borç yapılandırması için uygulanan işlemlere ilave edilerek, vatandaşların borçlarının ödenmesinde adım atıldığı bildiriliyor. Bu işlemlerde önceleri uyuglanan kredi kartı ekstresi getirme zorunluluğunun da ortadan kaldırılarak, vatandaşların başvurularının kolaylaştırıldığı ifade edildi.

Gelir Belgesi yeterli

Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların, işlemlerinin daha hızlı halledebilmeleri adına istenen ekstre vb. belgeler kaldırılarka, yalnızca gelir belgesi ile bu işlemlerin, yapılandırma sürecini başlatmada yeterli olduğu ifade edildi. Kredi kartı borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar, gelir belgesi ile başvurularını yapabilecekler.  Ayrıca geleceğe dönük borçların da bu kapsama dahil edilmesiyle birlikte, yapılandırma sürecinin etkinliği arttırıldı. Tüketici kredilerinde 36 ay ile sınırlı olan ödeme planı, yapılan yeni düzenlemeyle birlikte 60 aya çıkartılıyor. Vatandaşlar bu kredi kartı borcu için yapılandırma süreci içerisinde gelirleri yeterliyse yeni kart alabilecekler, hatta kartlarını da kullanmaya devam edebilecekler. Borç yapılandırmasıyla alakalı daha fazla bilgi için Ziraat Bankası şubelerini ziraat edebilir, sitemizdeki yorumlar kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.