Kırsal yaşamın canlanması ve kırsalda yer alan tarım arazilerinin aktif olarak kullanılması için devlet tarafından son iki yılda destekler artmış bulunuyor. Bunlardan birisi de köye dönüş hibesi olarak bilinen genç çiftçi projesi. Bu proje çerçevesinde köye dönerek, tarımsal faaliyetlere başlayan gençlere 100 TL hibe desteği sağlanmaktadır. Özellikle bu zor zamanlarda köye dönüş yapmak isteyen birçok kişiye de umut olan proje detayları haberimizin devamında yer alıyor.

Hangi Alanlarda Destek Var?

Tarımsal faaliyet kapsamında hibe verilen alanlar: Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği,Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, Sürü büyütme desteği,Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi,Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi,İpek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı alanında gençlere etsek sağlanmaktadır.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili destekten yararlanmak isteyenler için birtakım başvuru şartları yer almakta olup bunlar: Türk vatandaşı olmak,Tarım, hayvan, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren üniversite ve yüksek okullardan mezun olmak,Bakanlıktan başka bir hibe desteği almamış olmak,Askerlikle ilişiği olmamak, Ücretli çalışan veya emekli olmamak.Başvuru tarihi itibariyle KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak şartlarını sağlaması durumunda başvuru yapmaları mümkün olmaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Köye dönüş projesi kapsamında başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için bireyler arım ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapılacaktır. 17.12.2019 tarihinden itibaren başvurular alınmaya başlamış olup ön başvurular online olmakla birlikte ön başvurularının kabul edilmesinden sonra kesin başvuru yapmaya hak kazanan kişiler belgelerini hazırlayarak bakanlığın il müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir. Adayların başvurularını https://gencciftci.tarim.gov.tr/Account/Login internet adresinden online olarak gerçekleştirmeleri mümkündür. Başvuruya ilişkin diğer belgeler ile birlikte başvuru kılavuzu da bu link üzerinden erişime açıktır.