Kendi işinin patronu olmak isteyenlere özel olarak düzenlenen KOSGEB desteklerine başvurular devam ediyor. İŞGEM ve Girişimcilik desteğine başvuru yapan ve kabul edilenler 150 Bin Tl'ye kadar destek alabilecek.

Uygulamalı girişimcilik desteği eğitimini tamamlayan girişimciler yeni kurdukları işletmelerinde ve İŞGEM'de yer alan işletmeler bu destek kapsamındaki programdan yararlanabilecekler.

NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Desteğin üst limiti ne kadar belli oldu. Buna göre geri ödemesiz İşletme kuruluş desteği 2 Bin Tli kuruluş dönemi makine ve teçhizat ofis donanımı ve yazılım desteği geri ödemesi 18 Bin Tl, işletme giderleri desteği 30 Bin tl ve geri ödemsiz destekler ise 50 bin Tl olarak açıklandı.

Başvuru şartlarında destek başvuru ön şartı olarak bu eğitimi tamamlamış olmak gerekmektedir. Ayrıca uygulamalı girişimcilik eğitimleri herkese açık ve ücretsiz olarak verilmektedir.

İŞGEM desteğinde ise KOBİ'lere işletim koçluğu, destek ağlarına ulaşım, finans kaynaklarına erişim imkanı ofis hizmetlerinden yararlanmak amacıyla kuruluş ve işletme giderlerine destek sağlanacak. Bu destede 30 Bin Tl'ye kadar yapılabilecek.

İŞİN OLSA