Koronavirüs iş kazası sayılacak mı bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumundan bir açıklama geldi. İş yerlerinde Kovıd-19 virüsü ile karşı karşıya kalan çalışanların gözü kulağı SGK’dan gelecek açıklamaya kilitlenmişti. Sosyal Güvenlik kurumu bir genelge açıkladı. Dünya gazetesinde yer alan habere göre 7 Mayıs 2020 tarihli genelgede Covid-19 virüsünün bulaşıcı bir hastalık olduğunu bu virüse maruz kalan çalışanın hastalık kapsamında provizyon alınması gerektiği ifade edildi.

SGK'DAN GENELGE!

Çalışanları yakından ilgilendiren gelişmeye göre İlgili yazıda provizyon alınması ne demek olduğu, iş kazası sayılıp sayılmayacağı sorularına karşı Yazar ve aynı zamanda İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt yaptığı açıklamada koronavirüsün iş kazası olup olmadığı konusunda çok ciddi görüş ayrılıkları olduğunu ifade etti. SGK Kurumu tarafından açıklanan genelge ile bu konu netlik kazandığını, SGK’nın açıklamasının anlamı ise Covıd1-9 virüsünün bir pandemi salgını olduğu ve iş kazası meslek hastalığı alanına girmediği üzerine durulduğu aktardı.

Yazar Resul Kurt bu konunun daha çok tartışılmaya devam edeceğini düşündüğünü ve bu konuda yargı kararlarına bakıldığında eski bir emsal karar bulunuyor. İş kazasının belirli şartlarının olduğunu ve salgın döneminde tam karşılamadığını, meslek hastalığı konusunda koşulları tam sağlamadığını aktardı. Fakat ilerleyen dönemlerde çalışanların bu konuda bir yargıya başvurması halinde yargı süreci sonucunda bir emsal karar verilebilir. dedi.