Korona virüs önlemleri kapsamında geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 2 milyon aileye 1000’er TL destek ödemesi yapılacağı açıklanmıştı. Bu noktada virüs salgınından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin etkilenmemesi için maddi yardım yapılmasına karar verilmişti. Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamada, 1000 TL yardımın nasıl ödeneceğine dair detaylar da belirtilmiş oldu. İşte ödeme takvimi ve diğer detaylar.

Selçuk Sosyal Yardım Paketinin Detaylarını Açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan yeni açıklamalar ile ödemelere ilişkin detaylar da paylaşılmaya devam ediliyor. 2 milyon 111 bin dar gelirli aileye yapılacak olan destek ödemelerinin PTT aracılığı ile yapılacağı açıklandı. Bakan tarafından:

“Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile beraber bir sosyal destek paketimiz var. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İnşallah diğer fazları da gelecek. Bunun birinci fazında biz, 2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira destek sağladık. İlk ödemeleri de 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak” ifadelerine yer verildi.

T.C. Numarasına Göre Ödeme

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen dar gelirli ailelere 1000 TL ödemeleri PTT kanalı ile gerçekleşecek. Buna göre ödemeler bugün, 1 Nisan 2020 tarihinde başlayacak olup Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da,1 ve 6 olanlar 2'sinde2 ve 7 olanlar 3'ünde, 3 ve 8 olanlar 4'ünde, 4 ve 9 olanlar 5’inde vePTT Kartı olanlar 1.000 TL'lik desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz olarak çekebilecektir. Buna göre hane başı kişilere bölünecek olursa bu yardımların 4 kişiden toplamda 8 milyon kişiyi kapsayacağı belirtildi